Legenden om ätpinnar, tradition och användning »Kultur och traditioner


pinnar
Den forntida orientaliska traditionen att äta med ätpinnar går tillbaka för någon tid sedan för 3000 år sedan tidigare, och även om det inte finns någon historisk post som ger oss ett specifikt datum, finns det flera legender om det, och en av de mest utbredda i Kina är den för en soldat som heter Da Yu.
Soldaten Da Yu var till tjänst för kejsaren Shun, och det var han som anklagade honom för det komplicerade uppdraget att kanalisera floden igen, som på grund av de kraftiga regnen hade upplevt stora översvämningar och förstört många av grödorna till hans undersåtar. Den trogna soldaten genomförde utan dröjsmål resan och lovade att inte slösa bort ett ögonblick, oavsett hur trött, hungrig eller törstig han var.
Medan han navigerade i floden kände han hungersnöden, och i en brådska med att inte slösa tid kokade han lite kött, men han hade inget för att få det ur grytan, åtminstone tills det svalnade lite. Eftersom väntan inte var bland hans planer, improviserade han som han kunde och tog två kvistar började han öva på att ta bort köttbitar från den kokande gryta.
Under den andra måltiden försökte han två fina bambubitar, och i följd utvecklade han en stor förmåga att äta med detta unika verktyg, att kunna äta och arbeta på samma gång. Resten av hans assistenter såg fördelarna med denna metod, eftersom de inte färgade händerna eller brände med mat, så småningom efterliknade alla honom, och därför användes hans utvidgning tills det blev en vanlig sedvänja. Eller åtminstone detta säger oss legenden.
När det gäller tradition och vidskepelse finns det några nyfikenheter kring vad som bör och inte bör göras, till exempel att det är väldigt dåligt att lämna pinnar fastna i risskålen, eftersom detta anses likna den sedvanliga belysningen rökelsepinnar vid begravningar. Det är också olyckligt att knacka med pinnar på plattan, för det är detta som tiggare måste be om pengar, och det kan vara en anledning till irettesättning av husets äldste.

‹‹ Relaterat innehåll för denna artikel ››