Kinesisk mat, gastronomiens konst


Kantonesisk mat
Kinesisk mat har vunnit så mycket popularitet i världen att även i de minsta byarna kan du äta lunch eller middag några av de utsökta orientaliska specialiteterna. Denna mat är mycket näringsrik och några av dess beundransvärda egenskaper är att den är gjord med en mycket noggrann förberedelse och en stor konstnärlig fantasi.
Å andra sidan har den kinesiska kosten ett animaliskt fettinnehåll på cirka 20%, långt under den genomsnittliga amerikanska dieten. Dessutom, på grund av dess höga innehåll av frukt och grönsaker, hjälper kinesisk mat att förhindra övervikt. Det är den perfekta kosten för att vara hälsosam och online!
Ur ekonomins synvinkel bidrar kinesisk mat anmärkningsvärt till att spara, eftersom mycket lite slösas bort och detta är mycket viktigt, notera hemmafruar!

Vilka är de mest representativa kännetecknen för kinesisk mat?

Det är att grönsaker och kött skärs eller malas i små bitar eller tunna remsor, varför många timmars matlagning inte är nödvändigt. Grönsaker tillagas utan vatten och deras färg kvarstår som om de var färska från trädgården.
När det gäller de mest exotiska ingredienserna, kan vi hitta: hajfena , inneslutningar , huggkött , trädsvampar , havsslak och olika rötter. Skulle du våga prova dem?
Då hittar vi de regionala skillnaderna, som ger ett varierat utbud av smaker. Kockar är kontinuerligt innovativa!
Kantonesisk fläsk
Nästa kommer vi att veta hur kinesisk mat är i olika regioner i landet:

Kinesisk mat efter regioner

Kantonesiskt kök , ursprungligen från Kwangtung- provinsen, kännetecknas av att det är sötare och mer färgstarka, till skillnad från andra regioner. Det är populärt för dess bakverk, som erbjuder de mest utsökta kokta bakverk fyllda med kött, stekt rullar och kakor av många sorter.
Szchwans mat kännetecknas av dess mycket kryddig varma rätter. Dessutom är de flesta rätter i denna provins lätt täckta med röda paprika.
- Shanghaimat är vanligtvis salt. Om du funderar på att besöka denna stad, se till att prova dess läckra och populära skaldjur!
Peipingmat är mycket populärt i hela norra Kina. I denna region är vete, i stället för ris, huvudkornet. Eftersom vädret är kallt är rostade kött och varma rätter mer populära.
När det gäller användning av pinnar är dessa mycket bekväma, även om de kan vara svåra att hantera till en början. De är gjorda av trä, bambu eller plast, även om du också kan hitta elfenben eller silverpinnar. Naturligtvis, om du funderar på att resa till Kina , skulle det vara bekvämt att börja öva med pinnar!

‹‹ Relaterat innehåll för denna artikel ››